Diskrétnost v terapeutickém vztahu: Nezbytný základ důvěry

Diskrétnost je jedním z nejdůležitějších aspektů terapeutického vztahu. Je to slib, který terapeut dává klientovi, že informace sdílené během sezení zůstávají důvěrné. Tato důvěra je nezbytná pro to, aby se klient cítil bezpečně a otevřeně hovořil o svých pocitech, myšlenkách a zkušenostech.

Proč je diskrétnost tak důležitá?

Profesionální etika: Diskrétnost je nedílnou součástí etického kodexu všech terapeutů.Diskrétnost z mé strany

Bezpečný prostor: Diskrétnost vytváří bezpečný prostor, kde se klient nemusí bát, že se jeho slova zneužijí nebo zveřejní. To umožňuje hlubší prozkoumání problémů a efektivnější práci na sobě.

Důvěra: Když klient ví, že může terapeutovi důvěřovat, je pravděpodobnější, že bude upřímný a sdílí i ty nejtěžší aspekty svého života.

Ochrana soukromí: Každý má právo na soukromí. Terapeuti jsou povinni chránit soukromí svých klientů a respektovat jejich práva.

Ohledně Vámi sdělených informací v průběhu terapie nebo konzultací, ať mailem, telefonicky, osobně či jakoukoliv jinou formou dodržuji 100% diskrétnost a pravidla, která uvádím níže. V případě jakékoliv terapie se řídím Etickým kodexem v psychoterapii (EAP).

Pravidla naší spolupráce

V průběhu našich konzultací nebo terapií nemůže být přítomna žádná třetí osoba. Pokud se setkáme online, jakýkoliv záznam z našeho setkání jako jsou audio nebo video záznamy, není dovolen.

Pokud byste nedodrželi tato pravidla, považuji to z mé strany za porušení vzájemné důvěry a naše spolupráce tím končí.

V případě, že se klient dostaví na dohodnutý termín terapie nebo konzultace se zpožděním, terapeut účtuje částka dle času, který měl klient rezervován.